Izvor: B92, 07.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAT smanjuje broj radnika i linija

Beograd -- Generalni direktor "Jat ervejza" Nebojša Starčević kaže je neophodna obnova flote te aviokompanije.

"Osnova plana poslovanja u ovoj godini jeste smanjenje troškova kroz smanjenje broja zaposlenih i predstavničke mreže, a naredne letnje sezone počeće i primena novog koncepta saobraćaja sa manjim brojem odredišta, ali sa većom frekvencijom letova", kazao je Starčević.

On je kazao da, međutim, neće biti ekstremnog smanjenja broja zaposlenih, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je podsetio da flotu sa 14 aviona, koliko će "Jat ervejz" koristiti ove godine, prema svetskim standardima, opslužuje 1.000 radnika, a ne 1.700 koliko trenutno ima srpski avioprevoznik.

Starčević je kazao i da je planom za ovu godinu predviđena i nabavka dva mala aviona, do 70 mesta, ukupne vrednosti od oko 50 miliona dolara.

"Nesporno je da je 'Jat ervejzu' neophodna obnova flote. Kompanija sa avionima koje trenutno ima može da saobraća još tri do četiri godine, a posle toga poslovanje će postati potpuno nerentabilno", smatra Starčević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.