Izvjesno da će prinos korinišona biti umanjen

Izvor: Capital.ba, 17.Avg.2023, 10:01

Izvjesno da će prinos korinišona biti umanjen

NOVI GRAD – Šef stručnog tima njemačke firma “Karl Kine” Miloš Đurašinović rekao je da je izvjesno da će, zbog nepovoljnih vremenskih prilika, prinos krastavaca kornišona kod kooperanata ove firme u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ biti umanjen. FOTO: Srna Ova firma od 2015. godine ima ugovorenu proizvodnju krastavaca kornišona koja je do sada zastupljena u 15 lokalnih zajednica, uglavnom u Republici Srpskoj i dijelom u FBiH. Đurašinović je rekao Srni da je 250 kooperanata >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << sa površine oko 15 hektara do sada isporučilo oko 850 tona krastavaca. “Ugovorom je predviđeno da otkup traje do kraja avgusta. Zbog vremenskih prilika biljke su iscrpljene i kod nekih proizvođača će berba prestati ranije“, rekao je Đurašinović. Prema njegovim riječima, kod 55 kooperanata u više lokalnih zajednica bilo je štete na parcelama usljed grada i jakog vjetra. “Osim toga, bilo je problema i zbog niske temperature vazduha tokom noći i visokih tokom dana. Agronomi su se maksimalno anagažovali kako bi pomogli proizvođačima“, naveo je Đurašinović. Kooperantima je obezbijeđen kompletan repromaterijal koji otplaćuju kroz isporučene krastavace. Otkupna cijena krastavaca je 1,80 KM za kiologram prve klase, 0,80 KM druge i 0,20 KM za kilogram treće klase, a firma na kraju sezone isplaćuje bonuse za prvu klasu. Srna Чланак Izvjesno da će prinos korinišona biti umanjen се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Prinos kornišona umanjen

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Avg.2023

NOVI GRAD - Šef stručnog tima njemačke firma "Karl Kine" Miloš Đurašinović rekao je da je izvjesno da će, zbog nepovoljnih vremenskih prilika, prinos krastavaca kornišona kod kooperanata ove firme u Republici Srpskoj i Federaciji BiH biti umanjen.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.