Izvor: B92, 07.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izveštaj o međunarodnoj pomoći u 2003.

Beograd -- Ministarstvo za ekonomske odnose sa inostranstvom predstavilo je Izveštaj o realizaciji međunarodne pomoći u 2003.

Ovaj izveštaj će biti dostavljen Skupštini i predstavljen na redovnom donatorskom sastanku. Ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Predrag Bubalo rekao je na pres-konferenciji da je u 2003. godini realizovano ukupno 629 miliona evra, od čega je 57 odsto ili 359 milion evra bespovaratne pomoći i 43 odsto ili 269 miliona evra koncesionalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kredita.

Najveće učešće u realizovanoj bespovratnoj pomoći tokom prošle godine imali su budžet, energetika i lokalna samouprava, kao i sektori transporta, zdravstva, državna uprava i socijalni sektor. Kada je reč o zajmovima, više od trećine ukupnog iznosa realizovanih sredstava bilo je kroz direktnu budžetsku podršku, koju je odobrila Svetska banka pod IDA uslovima, bez kamate i na rok od 20 godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.