Izrael napao iranske snage u Siriji

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Avg.2019, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael napao iranske snage u Siriji

DAMASK - Izrael zrakoplovi napali su iranske snage u blizini Damaska ​​koje su planirale lansirati naoružane bespilotne letjelice na ciljeve u Izraelu, izjavio je glasnogovornik izraelske vojske.

Vojska je priopćila kako je napad bio usmjeren na operativce Iranske revolucionarne garde i šijitske milicije koji su posljednjih nekoliko dana planirali napade na Izrael iz Sirije.

Glasnogovornik izraelske >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << vojske izjavio je kako su pripremali lansiranje "ubojitih dronova" naoružanih eksplozivom na sjever Izraela.

Sirijski državni mediji priopćili su kako su snage sirijske zračne obrane u subotu navečer presrele neprijateljske napade iznad glavnog grada Damaska.

Svjedoci u Damasku rekli su da su čuli i vidjeli eksplozije na nebu.

Sirijska vojska u priopćenju je navela da je većina izraelskih raketa uništena prije nego što su dosegle svoje ciljeve.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

IRAN UPUTIO OŠTAR DEMANTI: SAD i Izrael nisu u stanju da napadnu naše položaje, sve je LAŽ!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Avg.2019

Mohsen Rezai, predsedavajući Saveta za svrsishodnost (savetodavni organ vrhovnog vođe Irana), negirao je navode izraelske vojske o vazdušnim napadima na iranske ciljeve u blizini Damaska, javila je agencija "ILNA"...- Sjedinjene Američke Države i Izrael nisu u stanju da napadnu iranske centre i...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.