Izvor: B92, 05.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izostao dogovor vlade i stočara

Šabac -- Poljoprivrednici pocerskih sela danas blokirali saobraćaj preko mosta na Savi kod Šapca.

Predstavnici Vlade Srbije i mačvanskih stočara nisu postigli saglasnost o svim zahtevima poljoprivrednika koji šest dana blokiraju putne pravce u Mačvi. Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da je na sastanku predstavnika Vlade Srbije i mačvanskih stočara postignuta načelna saglasnost o rešavanju tri od podnetih šest zahteva mačvanskih stočara.

To ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << apelovalo je na organizatore protesta da prekinu blokade i rešenje problema pokušaju da nadju kroz institucije sistema koje su, kako se navodi, otvorene za dalje razgovore.

Predstavnici Udruženja uzgajivača svinja večeras su najavili da će proširiti blokade i na lokalne puteve i ostatak Srbije, ukoliko Ministarstvo ne ispuni sve njihove zahteve.

Večeras je i dalje blokiran most na Savi kod Šapca i sprečen je saobraćaj ka Beogradu i Novom Sadu, a u selu Debrc blokiran je alternativni putni pravac za Beograd preko Obrenovca.

Trenutno se iz Šapca može izaći samo regionalnim putem ka Valjevu.

Proizvodjači tovnih svinja od Ministarstva poljoprivrede zahtevaju više otkupne cene tovljenika, ukidanje plaćanja na poček kod otkupa, zabranu uvoza mesa i bolju organizaciju proizvodnje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.