Iznenada preminuo Anto Bajo

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Nov.2019, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenada preminuo Anto Bajo

ZAGREB - U 49. godini života iznenada je sinoć preminuo Anto Bajo, redovni profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i znanstveni savjetnik na Institutu za javne financije.

Bajo je od 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na preddiplomskom studiju predavao na kolegijima Javne financije i Lokalne financije, na diplomskom studiju kolegij Upravljanje javnim dugom, a na doktorskom studiju Upravljanje financijama u javnom sektoru.

U domaćim i inozemnim znanstvenim časopisima >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << objavio je niz znanstvenih i stručnih radova, a bio je voditelj i brojnih znanstveno-istraživačkih projekata.

Samostalni je autor knjiga Financiranje visokog školstva i znanosti (2003) i Proračunski sustav – ornamenti ili sredstvo upravljanja državnim financijama (2006) te koautor knjiga Javne financije lokalnih jedinica vlasti (2008) i Osnove upravljanja javnim dugom (2011).

Uže područje znanstvenog zanimanja bili su mu: upravljanje financijama javnog sektora, sustav proračuna, fiskalni federalizam te upravljanje i restrukturiranje javnih trgovačkih društava.

U dva mandata bio je vanjski član Saborskog odbora za financije i proračun. U 2014. sudjelovalo je u izradi Strategije znanosti, visokog obrazovanja i tehnologije. Od 2015. je predsjednik Statističkog savjeta Republike Hrvatske.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.