Izvor: Danas, 18.Feb.2015, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložena vina iz 11 zemalja

Beograd - Proizvodnja i distribucija vina poslednjih godina postaje jedna od ekspanzivnijih industrijskih grana u Srbiji koja ima sve uslove da postane značajna destinacija na vinskoj mapi sveta. Na Beowine Međunarodnom sajmu vina, koji je otvoren danas na Beogradskom sajmu, vrhunska vina predstavlja 140 izlagača iz 11 zemalja, a pored toga i svoju turističku ponudu, smeštaj i gastronomske specijalitete.

Suorganizatori sajma, Udruženje vinara i vinogradara Srbije VIVIS i privredno >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << društvo "Srpsko vino" okupili su ove godine najpoznatije evropske vinare, distributere, proizvođače vinarske opreme i ljubitelje vina iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Austrije, Italije i Francuske, a po prvi put iz Republike Srpske i Španije.

Velibor Pešić iz organizacije "Srpsko vino" kazao je da je prošlogodišnji sajam posetilo više od 50.000 gostiju. Gvozden Radenković iz Udruženja Vivis istakao je da i broj izlagača raste iz godine u godinu, jer je sve više mladih udruženja kroz koja vinari zajednički nastupaju i predstavljaju specifičnosti svojih vinarskih regija.

Šesti Beowine sajam trajaće do 22. februara, uporedo sa još tri manifestacije: 37. Međunarodnim sajmom turizma, 11. Međunarodnim sajmom hotelsko ugostiteljske opreme Horeca i 11. Sajmom suvenira "PosetiteSrbiju".

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.