Izdavali stan na dan - stigla paprena kazna

Izvor: B92, 03.Apr.2018, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izdavali "stan na dan" - stigla paprena kazna

Singapur -- Sud u Singapuru novčano je kaznio dva stanodavca sa 45.800 američkih dolara zbog kršenja zakona koji zabranjuje kratkotrajno izdavanje stambenih jedinica

Oni su izdavali "stan na dan", preko onlajn servisa kao što su Airbnb, Craigslist i HomeAvai.

Stanodavci Terens Tan En Vei i Jao Songlaing priznali su pred Državnim sudom u februaru krivicu po četiri optužnice koje su ih teretile za nelegalno iznajmljivanje četiri stana prošle godine, što je prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudski slučaj te vrste u ovom ostrvskom gradu-državi u jugoistočnoj Aziji, prenosi agencija AP.

Advokat odbrane Vong So Čih izjavio je da su tužioci tražili novčanu kaznu od 20.000 singapurskih dolara po optužnici (15.267 američkih dolara), ali da je sudija odredio kaznu u iznosu od 15.000 singapurskih dolara po optužnici (11.450 američkih dolara).

Izdavanje smeštaja na dan je nezakonito u Singapuru, gde većina stanovnika živi u državnim stanovima, odnosno u zgradama koje subvencioniše država.

Minimalni period na koji se može izdati stan je ranije bio šest meseci, ali je potom taj period smanjen na tri meseca. Zvaničnici su rekli da to pravilo minimizira uznemiravanje suseda. Često se "stan na dan" iznajmljuje za pravljenje žurke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izdavali "stan na dan" - stigla paprena kazna

Izvor: Vesti-online.com, 03.Apr.2018

Sud u Singapuru novčano je kaznio dva stanodavca sa 45.800 američkih dolara zbog kršenja zakona koji zabranjuje kratkotrajno izdavanje stambenih jedinica...Oni su izdavali "stan na dan", preko onlajn servisa kao što su Airbnb, Craigslist i HomeAvai...Stanodavci Terens Tan En Vei i Jao Songlaing priznali...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.