Izvor: B92, 16.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Zagreba do Splita kroz Beograd

Beograd -- Zašto bi neki građanin Hrvatske na hrvatsku obalu putovao preko agencije iz Srbije?

Razlog zašto se Hrvati odlučuju da do morske obale u svojoj zemlji putuju preko neke druge zemlje može se naći u cenama. Ko se odluči za aranžman neke od agencija iz Srbije platiće letovanje u istom hotelu za trećinu manje nego da tamo ode u aranžmanu nekog od tamošnjih turističkih operatera.

Jasmina Končar, marketing-direktor agencije "Jolly Travel", kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je to paradoks, ali da hrvatske agencije neće da se odreknu visokih marži u korist većeg broja putnika. "Mi idemo na najniže moguće marže. To je suština priče i tu nema neke velike filozofije", kaže ona.

Na sajmu turizma koji se ovih dana održava u Beogradu i građani Srbije se više nego ranije interesuju za letovanje u Hrvatskoj. U agencijama očekuju da će 15 prodatih putovanja činiti aranžmani za Kvarner, Istru i Dalmaciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.