Iz Mađarske u Vojvodinu 200 mil. €

Izvor: B92, Beta, 11.Maj.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Mađarske u Vojvodinu 200 mil. €

Novi Sad -- Mađarske kompanije su u poslednjih šest godine investirale u Vojvodini 200 miliona evra i zaposlile oko 2.200 ljudi.

Direktor Fonda za podršku investicija u Vojvodini (VIP Fond) Branislav Bugarski kaže da je 200 miliona evra investicija efekat dobre saradnje sa mađarskom privredom, koja ima dosta sličnosti sa privrednom Srbije, u čemu treba i sagledavati šansu za budućnost.

"Najbolja saradnja uspostavljena je u oblasti poljoprivrede i prehrambene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << industrija, ali ne smemo zaboraviti ni metalski kompleks, kao i investiciju OTP banke i Mol grupe", rekao je Bugarski.

Direktor specijalnih programa u Agenciji za investicije i trgovinu Vlade Mađarske (ITD) Balint Repaši rekao je da ta agencija posreduje pri ulaganjima u Srbiji sa tri grupe firmi - malim porodičnim preduzećima, malim i srednjim preduzećima i multinacionalnim kompanijama. On je rekao da najveće interesovanje kod mađarskih kompanija trenutno vlada za privatizaciju u prehrambenoj industriji i građevinarstvu.

Pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor je rekao da Srbija ima velike potencijale u agrarnom kompleksu, proizvodnji i preradi poljoprivrednih proizvoda, građevini, drvoprerađivačkoj industriji i metalskom kompleksu, kao i u sferi informacionih tehnologija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarske kompanije uložile u Vojvodinu 200 miliona evra

Izvor: EMportal, 11.Maj.2009

Mađarske kompanije su u poslednjih šest godine investirale u Vojvodini 200 miliona evra i zaposlile oko 2.200 ljudi, izjavio je danas direktor Fonda za podršku investicija u Vojvodini (VIP Fond) Branislav Bugarski.

Nastavak na EMportal...

Mađarske kompanije uložile u Vojvodinu 200 miliona evra

Izvor: Capital.ba, 12.Maj.2009, 09:37

NOVI SAD, Mađarske kompanije su u posljednjih šest godine investirale u Vojvodini 200 miliona evra i zaposlile oko 2.200 ljudi, izjavio je  direktor Fonda za podršku investicija u Vojvodini (VIP Fond) Branislav Bugarski. Bugarski je rekao da je 200 miliona evra investicija efekat dobre saradnje sa...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.