Ivanka Tramp neće na čelo SB, zatražili da pomogne

Izvor: B92, 15.Jan.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanka Tramp neće na čelo SB, "zatražili da pomogne"

Ivanka Tramp, ćerka američkog predsednika Donalda Trampa i njegova savetnica, neće biti kandidat SAD za čelno mesto Svetske banke.

Ona će, međutim, pomoći u izboru američkog kandidata, objavila je Bela kuća, piše Hina, a prenosi Seebiz..

Predsednik Svetske banke Džim Jong Kim iznenada je prošle nedelje objavio da odstupa sa čela te organizacije, više od tri godine pre isteka njegovog mandata.

Američki ministar finansija Stiven Menučin i šef >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kabineta Bele kuće Mik Malvani „zatražili su od Ivanke Tramp da pomogne u procesu američkog izbora budući da poslednje dve godine usko sarađuje s čelništvom Svetske banke“, rekla je Džesika Dito, zamenica direktora komunikacija Bele kuće.

Dito je naglasila da su informacije o razmatranju Ivanke kao kandidata netačne.

Odbor Svetske banke objavio je u četvrtak da će početi da prima nominacije za novog vođu sledećeg meseca, a da će zamenu za Kima imenovati do polovine aprila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.