Ivanišević: Vlada formirala tim za reformu Puteva Srbije

Izvor: Blic, 01.Maj.2010, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanišević: Vlada formirala tim za reformu "Puteva Srbije"

Vlada Srbije formirala je poseban tim koji će upravljati postupkom izrade studije za reformu Javnog preduzeća (JP) "Putevi Srbije", izjavio je danas Tanjugu član Upravnog odbora preduzeća "Koridor 10" Nenad Ivanišević.

"U sklopu projekta Svetske banke, jedna od komponenti je bila i izrada reforme za JP 'Putevi Srbije' odnosno predloga plana reforme tog javnog preduzeća i to je sada u fazi pripreme projektnog zadatka", precizirao je Ivanišević.

Preduzeće "Koridor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 10" objavilo je pre nekoliko dana poziv stručnjacima zainteresovanim za pružanje konsultantskih usluga u izradi akcionog plana reforme "Putevi Srbije", kako bi se ono transformisalo u efikasnu agenciju za javne puteve.

"Koridor 10" poziva individualne konsultante da do 11. maja dostave podatke o sebi i propratno pismo u kome će prikazati svoje iskustvo u oblasti institucionalne reforme putnog sektora u različitim državama. Ivanišević je objasnio da je objavljen poziv zainteresovanim konsultantima iz celog sveta i da će odabrani stručnjak predložiti šta i kako treba da se uradi.

"To je međunarodni tender, a onaj ko bude najbolji za tu stvar radiće studiju", kazao je on dodajući da preduzeće "Koridor 10" samo tehnički sprovodi proceduru za javnu nabavku, u skladu sa pravilima Svetske banke.

Srbija je dobila kredit od Svetske banke u iznosu od 275,2 miliona evra za izgradnju Koridora 10 i namerava da deo kredita iskoristi za plaćanje konsultantskih usluga za izradu akcionog plana za reformu ''Puteva Srbije''.

Potrebno je dostaviti imena najmanje tri osobe koje će navedene podatke i potvrditi, a propratnim pismom trebalo bi potvrditi raspoloživost u periodu od juna do kraja septembra ove godine. Specifično iskustvo u državama jugoistočne Evrope smatraće se kao prednost, ali nije presudno.

Individualni konsultanti, kako je navedeno, "treba da poseduju odlične komunikacione sposobnosti i znanje engleskog jezika i da budu dovoljno iskusni da ubede donosioce odluka na najvišem nivou".

Kompletna dokumentacija kojom se izražava interes za pružanje konsultantskih usluga ne bi trebalo da ima više od 10 stranica i mora biti napisana na engleskom jeziku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.