Italijansko organsko voće iz Srbije

Izvor: B92, 06.Nov.2014, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijansko organsko voće iz Srbije

Jedna od najvećih kompanija u Evropi koja se bavi organskom proizvodnjom Rigoni di Sagio zainteresovana je da ulaže u Srbiju.

Na sastanku ministarke poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežane Bogosavljević-Bošković i ambasadora Italije u Beogradu Đuzepea Mance obostrano je iskazana spremnost da se pomogne dalja relizacija najavljenih investicija italijanske kompanije Rigoni di Sagio u podizanju voćnih zasada organske proizvodnje u Istočnoj i Jugoistočnoj Srbiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tokom razgovora, kome je prisustvovao i prvi sekretar italijanske ambasade Mark Leone, dogovoreno je da se u što skorije vreme organizuje sastanak sa predstavnicima kompanije Rigoni di Sagio radi definisanja aktivnosti i rokova za početak realizacije investicije.

Rigoni di Sagio je o jedna od najvećih kompanija u Evropi koja se bavi organskom proizvodnjom.

Na stastanku koji je, kako je saopštilo ministarstvo, juče održan, pozitivno je ocenjena dosadašnja bilateralna saradnja dve zemlje i razmotrene mogućnosti o budućim investijama od strane italijanskih partnera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.