Izvor: B92, 07.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijani kupuju Novu banku

Beograd -- Italijanska Findomestik banka obavezala se da će kupiti najmanje 95 odsto kapitala Nove banke iz Beograda za 23,7 miliona evra.

Finansijski konsultant Nove banke Aleksandar Vlahović rekao je na konferenciji za novinare da se tehnička realizacija sporazuma o preuzimanju očekuje već u septembru nakon dobijanja neophodnih saglasnosti italijanskih i srpskih vlasti.

"Prodaja većinskog kapitala Nove banke je znak da se reforma bankarskog sektora odvija i u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << privatnom, a ne samo u državnom sektoru", kazao je on. On očekuje da će uskoro uslediti specijalizacija bankarskog tržišta u Srbiji.

Direktor Findomestik banke Karlo Fjoravanti najavio je da će ta banka iskoristiti iskustvo stečeno u zauzimanju vodeće pozicije na tržištu potrošačkih kredita u Italiji za proširenje i poboljšanje poslovanja Nove banke, koja terenutno ima 20 filijala.

Vlasnik oko 50 odsto kapitala Findomestik banke iz Firence je BNP Paribas, a italijanksa banka zapošljavao oko 2.000 ljudi i prošle godine je odobrija oko pet milijardi evra potrošačkih kredita u Italiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.