Italija se zadužuje, kamata 0,5%

Izvor: B92, 10.Apr.2014, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija se zadužuje, kamata 0,5%

Rim -- Italija je danas prodajom jednogodišnjih obveznica pribavila 7,5 milijardi evra uz rekordno niske kamatne stope od 0,589 odsto, saopštila je Banka Italije.

Prinosi na obveznice su na prethodnoj sličnoj aukciji iz marta iznosili 0,592 odsto, a tražnja je 1,36 puta nadmašila ponudu, navela je centralna banka, a prenela agencija Frans pres.

Troškovi zaduživanja Italije su poslednjih meseci u drastičnom padu, zahvaljujući rastu poverenja investitora, što je omogućilo vladi premijera Matea Rencija da uštedi novac iz budžeta koji odlazi na otplatu kamata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Razgrabljene grčke obveznice

Izvor: B92, 10.Apr.2014

Atina -- Tražnja za kupovinu grčkih dugoročnih obveznica osam puta je nadmašila ponudu, objavila je grčka vlada...Vicepremijer Grčke Evangelos Venizelos izjavio je da potražnja za obveznicama vrednim tri milijarde evra pokazala da je grčki dug održiv...Grčka vlada prvobitno je planirala da...

Nastavak na B92...

Italija se zadužuje, kamata 0,5 odsto

Izvor: GdeInvestirati.com, 10.Apr.2014

RIM - Italija je danas prodajom jednogodišnjih obveznica pribavila 7,5 milijardi evra uz rekordno niske kamatne stope od 0,589 odsto, saopštila je Banka Italije. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.