Italija reformiše poreski sistem

Izvor: B92, 16.Jun.2011, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija reformiše poreski sistem

Rim -- Italijanski ministar finansija Đulio Tremonti predstavio je plan reforme poreskog sistema, nakon poraza vladajuće stranke na lokalnim izborima i referendumu.

Tremonti je predložio da broj poreskih razreda bude smanjen sa pet na tri, pri čemu mediji navode da će nivoi oporezivanja plata u okviru tih razreda iznositi 20, 30 i 40 odsto.

Pored toga, Tremonti je izneo nameru da se „zbunjujuće mnoštvo različitih poreza" koje pojedinci treba da plaćaju smanji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na samo pet.

Da bi se nadomestilo sniženje prihoda od poreza na primanja, Tremonti navodi da će država preispitati poreske olakšice u ukupnom iznosu od 150 milijardi evra, uključujući "olakšice za vlasnike terenaca".

Italijanski mediji navode i da je ministar naveo da planira smanjenje troškova državnog aparata time što će zvaničnike prisiliti da putuju redovnim linijama autoprevoznika Alitalije umesto da koriste državne avione.

Italija planira da do 2014. budžet dovede na gotovo uravnotežen nivo, što znači da će 2013. i 2014. morati da sprovede još jednu rundu mera štednje u vrednosti od 40 milijardi evra, nakon nepopularnih mera najavljenih lani za ovu i 2012. godinu, u iznosu od 25 milijardi evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.