Istraga u Nemačkoj, bankari utajili porez

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga u Nemačkoj, bankari utajili porez

Nemačke vlasti pretražile su danas kuće i kancelarije šest biznismena i bankara u okviru istrage o ogromnoj šemi poreskih prevara.

Državni tužilac iz bavarskog grada Hese saopštio je da je u tom gradu pretraženo 12 kuća, a neke pretrage su vršene i u Holandiji, prenosi AP.

Osumnjičeni, starosti između 50 i 57 godina optuženi su da su tokom 2008. i 2009. godine prevarili državu za 53,3 miliona evra poreza kroz određene transakcije u kojima su učesnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jedni drugima davali deonioce kako bi skupili nadoknadu za porez koji nisu platili.

Nemačke vlasti sprovele su istragu nakon što je jedan zaposleni u švajcarskoj banci novinarima dao dokumente u kojima je detaljno opisana šema, koja je evropske zemlje koštala 55,2 milijarde evra.

Kako se navodi, druge države EU sprovode odvojene istrage o slučaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VELIKA RACIJA U NEMAČKOJ: Policija upala u kuće bankara i biznismena, prevarili državu za 53,3 miliona

Izvor: Kurir, 19.Nov.2019

Nemačke vlasti pretražile su danas kuće i kancelarije šest biznismena i bankara u okviru istrage o ogromnoj šemi poreskih prevara.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.