Istrabenz prodaje Droga Kolinsku?

Izvor: B92, Beta, 09.Mar.2010, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istrabenz prodaje "Droga Kolinsku"?

Ljubljana -- Slovenački holding Istrabenz u sklopu prodaje kompanija iz svog portfelja ponovo razmišlja o prodaji "Droga Kolinske", piša slovenački list Finance.

Analitičari su smatrali da će Istrabenz prodati društvo za skladištenje naftnih derivata Instalacija čime će smanjiti svoj dug za oko 100 miliona evra, ali je za sada izvesno samo da će prodati jedan deo svojih preduzeća.

Prodaja „Droge Kolinske" bila je najavljena još u novembru 2008. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine ali službena prodaja nikada nije bila oglašena.

Finance navode da, za sada, ni jedan potencijalni strateški partner nije iskazao zanimanje za kupovinu „Droge Kolinske", a kao potencijalni kupci najčešće se spominju privatni investicioni fondovi.

Ranije se pominjalo da je moguće da se „Droga Kolinska" poveže sa hrvatskom Podravkom ili sa beogradskim Centroproizvodom, ali se sada u Sloveniji procenjuje da je takvo povezivanje nerealno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.