Isporuka veštačkog đubriva KAN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2012, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isporuka veštačkog đubriva KAN

BEOGRAD -

Ministarstvo poljoprivrede i trgovine najavilo je da će danas u Bogatiću početi prva isporuka veštačkog đubriva KAN po uredbi o obnavljanju robnih rezervi merkantilne pšenice i kukuruza, a u narednih deset dana biće raspodeljena ukupna količina od 11.190 tona đubriva.

Vlada Srbije usvojila je 26. januara Uredbu o razmeni mineralnog đubriva KAN za merkantilnu pšenicu i kukuruz prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg roda radi povećanja poljoprivredne proizvodnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i prehrambene sigurnosti građana.

Vlada je dala saglasnost da se poljoprivrednicima omogući da preko Robnih rezervi zamenjuju pšenicu i kukuruz za mineralno đubrivo KAN, što će povećati proizvodnju i zaradu .

U selu Glogovac u opštini Bogatić danas će biti raspodeljena 37,1 tona mineralnog đubriva KAN za 63 poljoprivrednika sa te teritorije.

"Ovlašćeni skladištar Klas (Popović) iz Klenja dovozi đubrivo na punkt Glogovac kako bi poljoprivrednicima bilo bliže, to ćemo praktikovati i za ostala mesta u Srbiji", ističe Ministarstvo.

Na punktu za isporuku biće i asistenti, koji inače i obaveštavaju poljoprivrednike o mestu i vremenu preuzimanja i vodili su proces upisa, kao i potpisivanja ugovora, i imaće zadatak da prate tok isporuke đubriva, kao i da se potpišu na prijemnicu koju skladištar daje poljoprivredniku kako bi sve bilo pod kontrolom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.