Irak zove Britiš petroleum: Pomozite oko nafte

Izvor: B92, 18.Okt.2017, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak zove Britiš petroleum: Pomozite oko nafte

Irački ministar za naftu Džabar Al-Luajbi pozvao je Britiš petroleum (BP) da pomogne u razvoju naftnih polja u severnoj iračkoj pokrajini Kirkuk.

U Kirkuku su iračke snage ove nedelje povratile kontrolu.

Luajbi je pozvao kompaniju BP, koja decenija radi na razvoju naftnih nalazišta u Iraku, da "brzo izradi planove za razvoj naftnih polja u Kirkuku", prenosi agencija Frans pres.

Iračko Ministarstvo za naftu je 2013. godine potpisalo sa BP-om konsultantski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sporazum o pružanju pomoći državnoj naftnoj kompaniji Nort ojl kompani u razvoju nalazišta Havana i Baba Gurgur.

Taj sporazum, međutim, nikada nije realizovan, jer je Bagdad izgubio kontrolu nad naftnim nalazištima koja su prešla u ruke kurdskih snaga po povlačenju iračke vojske pred terorističkom organizacijom Islamska država.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.