Ipak odlučili da polete: Na spisku i Beograd

Izvor: B92, 17.Jun.2020, 18:05

Ipak odlučili da polete: Na spisku i Beograd

Beograd -- Iako je prethodno saopštio da će evropski saobraćaj biti obnovljen tek 2021, Norvidžan (Norwegian) se odlučio da krene ranije – već ovog jula.

Kompanija je promenila odluku da bude u hibernaciji do leta 2021. Iz ove kompanije upravo je stiglo saopštenje u kome se kaže da će saobraćaj ka evropskim destinacijama početi već od ovog jula, prenosi Aviatica.

Ova avio-kompanija je od aprila letela samo sa osam aviona na nekoliko linija u domaćem saobraćaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unutar Norveške, a sada je najavljen povratak još 12 aviona u flotu i obnova saobraćaja ka 76 destinacija u Velikoj Britaniji i Evropi.

U objavljenom redu letenja nalazi se i Beograd, koji bi, ako najnoviji planovi ne budu kasnije promenjeni, ponovo bio povezan sa Oslom od 4. jula, ali i sa Stokholmom od 4. septembra.

Prema objavljenom redu letenja, Norvidžan će tokom jula i avgusta leteti na liniji Oslo (Gardermoen, OSL) – Beograd (BEG) jednom nedeljno – subotom, a od septembra će biti vraćeno na uobičajeni raspored sa tri leta nedeljno – ponedeljkom, sredom i subotom.

Kompanija namerava da vrati i drugu svoju beogradsku liniju – ka Stokholmu (Arlanda, ARN). Letovi do glavnog grada Švedske bi startovali od septembra sa jednim letom sedmično, petkom. Od 4. jula avioni kompanije Norvidžan će poleteti na liniji Oslo – Priština, a od 1. septembra i na liniiji Stokholm – Priština.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.