Investitori traže, Palma im gradi aerodrom

Izvor: B92, 19.Dec.2018, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investitori traže, Palma im gradi aerodrom

Jagodina -- U Jagodini će biti izgrađen aerodrom, a buduća vazdušna luka nalaziće se na Štipljanskom putu, šest kilometara od centra grada.

Kako kažu gradske vlasti, određena je lokacija, izvršena promena namene poljoprivrednog zemljišta u građevinsko područje i čeka se odluka Vlade o prenosu prava svojine na grad.

Kako razlog za izgradnju vazdušne luke, gradske vlasti navode da veliki broj stranih investitora, uslovio kao potrebu da se izgradi aerodrom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Strana ulaganja su uticala na ubrzan ekonomski, privredni i turistički razvoj grada, što je uslovilo i potrebu za izgranjom aerodroma koji bi, uz izgradnju nove komunalne delatnosti i sadržaja i osavremenjavanje postojećih, doprinelo daljnjem razvoju Jagodine i ovog područja, kao modernog, privrednog, kulturnog, turističkog i administrativnog centra Pomoravskog okruga", navode gradske vlasti.

Aerodrom će se graditi na Štipljanskom putu, katastarske opštine Vinorač - Voljevče, na mestu sadašnjeg Letilišta, udaljenog oko šest kilometara od centra grada.

Letilište je registrovano sa sertifikatom za upotrebu od 2010. godine. Pista će biti površine oko 40.000 kvadratnih metara i prvi je stepen budućeg poslovnog aerodroma.

Po projektu vazdušna luika imaće upravnu izgradu, pistu, toranj i dve benzinske pumpe. Na pistu će moći da sleću avioni do 80 putnika.

Izgradnja aerodroma je u četvrtak na dnevnom redu Skupštine grada.

Podsećamo, Jagodina je do 1951. godine imala aerodrom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.