Investitori rezervirali tri milijarde eura za Hrvatsku

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Mar.2018, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investitori rezervirali tri milijarde eura za Hrvatsku

ZAGREB - Investitori iz svijeta za Hrvatsku su u iduće tri godine rezervirali sredstva veća od tri milijarde eura, ali koliko će se tog rezerviranog novca pretočiti u projekte  ovisi o tome kako ćemo se postaviti.

Po iskustvima stručnjaka iz Colliers Hrvatska, koji konzultiraju ozbiljne investitore, naše je tržište jako zanimljivo ulagačima, prednost je i u tome da novca za ulaganja ima napretek i to uz nisku cijenu, ali prepreku do realizacije čine neriješena imovinsko-pravna >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << pitanja, katastar, administracija što sužava prostor za plasman kapitala, prenosi Večernji list.

Od više od pedeset projekata koji bi mogli biti zanimljivi, tako nakon analize Colliers ističe da tek desetak njih spreman za novog ulagača.

"Hrvatska će biti zanimljiva još dvije do tri godine. Ako propustimo priliku kapital će otići na druge destinacije", upozorava Vedrana Likan, direktorica Colliersa.

Hrvatska se percipira kao sigurna zemlja, visokog turističkog potencijala, ali njezin razvoj koči loša poslovna klima, brojnost loših investicijskih priča, animozitet prema stranim investitorima, nepredvidivost projekata zbog prepreka u sustavu...To je tek dio razloga zašto nas polako prestižu čak i zemlje bivše članice Jugoslavije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.