Investicioni potencijali Srbije u oblasti energetike

Izvor: Politika, 01.Jul.2011, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investicioni potencijali Srbije u oblasti energetike

Delegacija vodećih energetskih investitora u poseti Srbiji

BEOGRAD – Trideset potencijalnih ulagača iz oblasti rudarstva, energetike i obnovljivih izvora energije posetilo je Srbiju u organizaciji Rezervoar Kapital Korporacije i njene lokalne kompanije REV d.o.o. Investitori iz Kanade, Australije i SAD-a su u prethodnih nekoliko dana obišli više lokacija koje su u isto vreme i potencijalne destinacije za njihove investicije. Oni su Srbiju identifikovali kao privlačno odredište >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za eventualna buduća ulaganja i uverili se u energetske potencijale koje zemlja ima.

„Nadamo se da će ova poseta biti podsticaj i poruka svim investitorima za osnaživanje ekonomskih odnosa sa Srbijom, ali i poziv za uzajamno prenošenje iskustava i dobre prakse. Ideja nam je bila da upoznamo naše partnere sa investicionim mogućnostima Srbije i svojim primerom im pokažemo da postoje dobri preduslovi za ulaganja. Sve investitore pozivamo da nastave poslovni dijalog sa partnerima u Srbiji i da uvide da su potencijali ove zemlje u obnovljivim energijama veliki, ali i nedovoljno iskorišćeni. Uvereni smo da će nas slediti i druge kompanije i da im dajemo pozitivan primer“, izjavila je Miljana Vidović, izvršna direktorka REV d.o.o.

Prilikom posete, ugledni investitori imali su brojne sastanke sa predstavnicima državnih i lokalnih vlasti koji su ih uverili u potencijale Srbije i spremnost za nove projekte.

„Mi smo u stalnoj potrazi za investicionim mogućnostima, analizirajući i ocenjujući opcije za ulaganje širom sveta. Na vreme smo identifikovali Srbiju, njen veliki tržišni potencijal i ogromne mogućnosti razvoja. Kroz ovu posetu upoznajemo se sa konkretnim prilikama i donosiocima odluka u zemlji koji su ključni za ostvarivanje naše ciljeve“, izjavio je Majkl Kosovan, predstavnik kompanije „Global Resources Investments“.

Investitori su, između ostalih, obišli rudnike u Boru i okolini, geotermalne izvore Vranjske banje, kompaniju Energoprojekt, kao i lokaciju na reci Lim na kojoj kompanija REV d.o.o. realizuje svoj projekat vredan 140 miliona evra kroz izgradnju dve hidroelektrane – Brodarevo 1 i Brodarevo 2. Ovo je najveća privatna investicija u Srbiji, a na poslovima izgradnje hidroelektarana biće angažovano oko 1.200 ljudi.

P.O.

objavljeno: 01.07.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.