Inteza dobila kreditnu liniju EBRD

Izvor: B92, Beta, 01.Mar.2010, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inteza dobila kreditnu liniju EBRD

London -- Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je Inteza Sanpaolo grupi kreditnu liniju od 100 miliona evra za banke u Srbiji, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini.

Kako se navodi na sajtu kreditora kreditna linija namenjena je finansiranju malih i srednjih preduzeća. Banka Inteza u Srbiji dobiće 30 miliona evra, Inteza Sanpaolo u BiH 20 miliona evra, a 50 milona evra namenjeno je CIB banci u Mađarskoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se u saopštenju na sajtu.

Taj projekat, za čiju je realizaciju preostalo da se završi pravna dokumantacija, istakli su u EBRD, pomoći će da se obezbedi stalni priliv sredstava malim i srednjim preduzećima u vreme kada je teško doći do novca za finansiranje razvoja firmi.

"EBRD kroz taj projekat potvrđuje posvećenost pomoći ekonomijama u regionu da se izbore sa uticajem finansijske krize", rekao je direktor EBRD za finansijske institucije Nik Tesejman (Nick Tešeyman).

Novac obezbeđen za tri ćerke-banke Inteza Sanpaolo grupe, istakao je, olakšaće malim i srednjim preduzećima u Srbiji, Mađarskoj i BiH, pristup finansijskim sredstvima.

Kreditna linija za Inteza Sanpaolo grupu je deo zajedničke inicijative EBRD, Svetske banke i Evropske investicione banke da se obezbedi 24,5 milijarde evra za podršku bankama u kreditiranju privrede u centralnoj i istočnoj Evropi.

Od pokretanja inicijative, pre godinu dana, EBRD je banke podržala sa više od 3,8 milijardi evra, navodi se u saopštenju te banke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Inteza Sanpaolo dobila novu kreditnu liniju EBRD za MSP

Izvor: Economy.rs, 01.Mar.2010

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je Inteza Sanpaolo grupi (Inteza) kreditnu liniju od 100 miliona evra za cerke-banke u Srbiji, Madjarskoj i Bosni i Hercegovini (BiH).

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.