Inflacija u Srbiji pada

Izvor: Capital.ba, 19.Feb.2024, 16:11

Inflacija u Srbiji pada

BEOGRAD – Potrošačke cijene u Srbiji povećane su u januaru za 6,4 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine, objavio je Republički zavod za statistiku. Foto: Pixabay Inflacija je u decembru iznosila 7,6 odsto na međugodišnjem nivou. Potrošačke cijene u 2023. godini, u poređenju sa 2022. godinom, u prosjeku su povećane za 12,1 odsto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u januaru 2024. godine, u odnosu na prethodni mjesec, rast cijena >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je zabilježen u grupi zdravlje (0,7 odsto), u grupama stanovanje, voda, električna energija, gas i ostala goriva, rekreacija i kultura i restorani i hoteli (za po 0,6 odsto), hrana i bezalkoholna pića (0,5 odsto), alkoholna pića i duvan i oprema za stan i tekuće održavanje (za po 0,2 odsto) i u grupi transport (0,1 odsto). Pad cijena zabilježen je u grupi odeća i obuća (-1,3 odsto). Cijene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije mijenjale. B92/Tanjug Чланак Inflacija u Srbiji pada се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Inflacija u januaru u Srbiji 6,4 odsto! RZS objavio nove podatke: Evo koliko su cene u proseku porasle cele prošle godine

Izvor: Blic, 19.Feb.2024

Kako je danas objavio Republički zavod za statistiku, cene proizvoda i usluga lične potrošnje u januaru 2024. godine, odnosno na decembar 2023. godine, u proseku su više za 0,3 odsto, dok su u poređenju sa januarom 2023. povećane za 6,4 odsto.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.