Inflacija u Crnoj Gori 8,4 odsto

Izvor: B92, 16.Jun.2023, 15:56

Inflacija u Crnoj Gori 8,4 odsto

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u Crnoj Gori, merene indeksom potrošačkih cena, u maju su u odnosu na april u proseku bile veće 0,5 odsto.

Međugodišnja inflacija je iznosila 8,4 odsto, pošto su za toliko povećane potrošačke cene u maju u odnosu na isti mesec prethodne godine, objavila je Uprava za statistiku Crne Gore Monstat.

Međugodišnja inflacija je iznosila 8,4 odsto, pošto su za toliko povećane potrošačke cene u maju u odnosu na isti mesec >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prethodne godine.

Na mesečnu stopu inflacije najviše su uticale cene usluga smeštaja, mesa, odeće, predmeta i proizvoda za ličnu negu, održavanja i popravke stanova, zatim obuće, voća.

Potrošačke cene u periodu januar-maj 2023. su u poređenju sa istim periodom prethodne godine, u proseku bile veće za 11,7 procenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Inflacija u Crnoj Gori 8,4 odsto

Izvor: Capital.ba, 17.Jun.2023, 07:38

PODGORICA – Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje u Crnoj Gori, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u maju su u odnosu na april u prosjeku bile veće 0,5 odsto. FOTO: Pixaby Međugodišnja inflacija je iznosila 8,4 odsto, pošto su za toliko povećane potrošačke cijene u maju u odnosu na...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.