Indonežani sade pečurke u Kovinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2015, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indonežani sade pečurke u Kovinu

Indonežanska grupacija Bavazir (Bawazir) pokrenula je kroz svoju filijalu Delta Denjub (Delta Danube) novi projekat u Kovinu, zakupivši 7,5 hektara zemljišta za sadnju pečuraka.

Ugovor o projektu potpisali su direktor Delta Denjuba Nebojša Panić i gradonačelnica Kovina Sanja Petrović, a potpisivanju je prisustvovao i ambasador Indonezije u Beogradu Hari R. J. Kendu, navodi se u saopštenju indonežanske ambasade dostavljenom Tanjugu.

Delta Denjub će u Kovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokrenuti izgradnju postrojenja, prozivodnju pečuraka i isporuku konačnih proizvoda potrošačima u Srbiji i na inostranim tržištima.

"Počećemo sa manjom proizvodnjom, pa ćemo postepeno povećavati kapacitete. Tako smo razvijali i naše farme u Indoneziji koje sada proizvode do 26 tona pečuraka na dnevnom nivou. Želimo da farme u Kovinu u budućnosti postanu najveće na Balkanu", rekao je direktor "BT Eka timur raja", filijale Bavazira, Sunil Mamgaim.

"Veoma smo zadovoljni što je Delta Denjub došao u Kovin. Pozivamo i druge investitore da dođu i spremni smo na nastavak saradnje sa Indonezijom u mnogim oblastima, uključujući turizam, kulturu i obrazovanje", rekla je gradonačelnica Kovina.

Grupa Bavazir je matična kompanija brojnih firmi koje posluju u Indoneziji, na Bliskom istoku i u severnoj Africi, u oblastima kao što su prerada hrane, poljoprivreda, nekretnine, bankarstvo, ribolov, rudarstvo i trgovina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Za proizvodnju pečuraka devet miliona evra

Izvor: Danas, 22.Maj.2015, 09:33

Beograd - Indonežanska Bavazir Grupa je posle godinu dana priprema preko svog ogranka Delta Denjub pokrenula novi projekat u Kovinu, kojim iznajmljuje 7,5 hektara zemljišta za farme šampinjona i izgradnju postrojenja za njihovu preradu, objavljeno je iz Ambasade Indonezije u Srbiji...Sporazum koji...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.