Izvor: B92, 20.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Inđija izgubila šest investitora"

Inđija -- Inđija u tri meseca zbog političke nestabilnosti u zemlji izgubila šest investora i 300 novih radnih mesta, kaže Goran Ješić.

"Tri meseca niko nije ušao u moju kancelariju i tek po nagoveštaju formiranja vlade počeli su da se javljaju novi zainteresovani investitori", kazao je predsednik te opštine Goran Ješić. On je rekao da je neophodno da nova vlada stvori stabilnu političku situaciju kako bi investori dolazili u Srbiju, i izrazio nadu da će biti otvorena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "nova epizoda investicija".

"Investitori moraju znati šta je politika vlade, da li će njihov kapital biti zastićen, kao i šta će se desiti s principom decentralizacije u Srbiji koja je takođe potrebna da bi se investicije nastavile", izjavio je Ješić.

On je kazao da u Inđiji trenutno oko 15 firmi gradi objekte i najavio da će 11. juna biti otvorena fabrika nemačke kompanije "Henkel", koja je vrlo bitna investicija za celu opštinu.

"Henkel" će u Inđiji otvoriti fabriku industrijskih lepkova, vrednu pet miliona evra i zaposliće oko 50 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.