Indija: Najduža obustava interneta u povijesti

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Dec.2019, 07:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija: Najduža obustava interneta u povijesti

NEW DELHI - Onemogućavanje Interneta u nestabilnoj muslimanskoj regiji Kašmiru u planinskom području na granici s Pakistanom po trajanju je najduži prekid Interneta na koji se odlučila neka vlada u svijetu, traje duže od dosadašnjih rekordnih prekida u Myanmaru i Kini. 

Internet u toj regiji koja želi odcjepljenje od Indije i pripajanje Pakistanu onemogućen je od kraja srpnja 2019. godine.

Indija je inače iza Kine drugo najveće svjetsko Internet tržište >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << s više od 650 milijuna korisnika. U 2019. godini imala je najveći broj prekida pristupa internetu u svijetu, odnosno 70 posto zabilježenih prekida u cijelom svijetu.

Takvo ponašanje vlade Indije nanijelo je štetu ne samo ugledu zemlje u svijetu nego i značajno nanijelo štetu njenoj ekonomiji. Prema studiji Indijskog vijeća za istraživanje međunarodnih ekonomskih odnosa, indijska je ekonomija pretrpjela gubitak od 3 milijarde dolara zbog zastoja na Internetu u zemlji u razdoblju od 2012. do 17. godine.

Indijska vlada ograničava pristup Internetu od 2010. godine, ali učestalost, geografska distribucija i trajanje tih obustava dramatično su porasli u posljednjih nekoliko godina.

Otkad je na vlast došla aktualna vlada, obustave su se gotovo udvostručile. Ujedinjeni narodi su u prošlosti osudili ovaj čin nazivajući ga kršenjem ljudskih prava. Kao razlog zadnjeg onemogućavanja Interneta na području gdje živi 32 milijuna ljudi indijska vlada navodi opasnost od terorizma.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.