Indeksi na Wall Streetu nepromenjeni

Izvor: S media, 13.Okt.2011, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indeksi na Wall Streetu nepromenjeni

Na Wall Streetu su juče berzanski indeksi ostali skoro nepromenjeni.

..

[img=http://www.admiralmarkets.rs/sites/admiralmarkets.rs/files/image/LUCIJA%20slike/Berze/Amerika/wall-street%202.jpg" alt="Indeksi na Wall Streetu nepromenjeni]Na Wall Streetu su juče berzanski indeksi ostali skoro nepromenjeni, jer ulagači nisu želeli da menjaju pozicije uoči glasanja u Slovačkoj o evropskom fondu za finansijsku stabilnost i početka sezone objavljivanja kvartalnih poslovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rezultata američkih kompanija.

Dow Jones indeks je smanjen 0,15%, na 11.416 bodova, S&P 500 je skočio za 0,05%, na 1195 bodova, a Nasdaq za 0,66 odsto, na 2583 boda.

Juče je pažnja na svim svetskim berzama bila usmerena na slovački parlament, gde je nakon 10 sati rasprave, odbijen predlog zakona o povećanju mogućnosti evropskog fonda za finansijsku stabilnost (EFSF), vrednog 440 milijardi evra. Taj zakon bi omogućio da se sredstvima EFSF-a kupuju državne obveznice i direktno kreditiraju članice evrozone i banke.

Slovačka je jedina od 17 članica evrozone koja je odbila taj zakon, a da bi bio primenjen u celom bloku, potrebna je podrška svih članica. Očekuje se da bi u drugom glasanju, koje bi trebalo da se održi do kraja nedelje, taj zakon mogao da dobije podršku.

Na ulagače je pozitivno uticala zajednička izjava inspektora Evropske komisije, MMF-a i Evropske centralne banke da će Grčka verovatno početkom idućeg meseca da dobije novu tranšu zajma od 8 milijardi evra kako bi izbegla bankrot.

Ulagači su juče bili oprezni i zbog sezone objavljivanja poslovnih rezultata američkih kompanija za treći kvartal, koja je započela izveštajem Alcoe.

Najveći američki proizvođač aluminijuma je u trećem kvartalu ostvario veći profit nego prethodne godine, ali zbog usporavanja privrednog rasta poslednjih meseci i pada cena aluminijuma, zarada i prihodi Alcoe pali su u odnosu na drugi kvartal i bili slabiji od očekivanja analitičara. Tokom redovnog trgovanja cena deonice Alcoe porasla je 2%, ali nakon slabih rezultata, u elektronskom trgovanju je ta deonica pojeftinila više od 5%.

Izvor: Admiral Markets Srbija

претходна: Australijski dolar je ojačao

следећа: Oprezna trgovina na azijskim berzama

\n\nwww.admiralmarkets.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.