Impol zainteresiran za šibenski TLM

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Avg.2015, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Impol zainteresiran za šibenski TLM

LJUBLJANA - Slovenski Impol iz Slovenske Bistrice, jedan od najvećih prerađivača aluminija u Evropi, zainteresiran je za kupnju tvrtke TLM Šibenik, pišu hrvatski mediji.

Tvrtka iz Šibenika je od ove godine u rukama ruskog biznismena Igor Šamisa, ali navodno Jadranska banka (koja je najveći povjerilac TLM-a) namjerava prodati tvrtku, jer ruski vlasnik ne brine za njenu sanaciju. Za ulaganje u TLM se navodno interesira i neimenovani češki fond, koji bi osigurao društvu otplatu svih dugova.

U Impolu, koji ima više od 1.800 zaposlenih, a ove godine planira više od pola milijarde eura prihoda, informacije o kupnji TLM-a nije bilo moguće provjeriti.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.