Imlek: Nismo monopolisti

Izvor: Vesti-online.com, 04.Nov.2010, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Imlek": Nismo monopolisti

Industrija mleka i mlečnih proizvoda "Imlek" iz Beograda saopštila je da nikad nije stekla položaj dominantnog proizvođača na tržištu, niti je bila u prilici da ga zloupotrebljava, ističući da je nestašica mleka u Srbiji posledica značajnog smanjenja broja mlečnih krava.

Podsećajući da je broj grla mlečnih krava smanjen za više od 100.000 u protekle dve godine, "Imlek" je naveo da je nedovoljna ponuda sirovog mleka dovela do pada proizvodnje njihovih gotovih proizvoda >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji su osetili potrošači i zbog čega i oni kao preduzeće trpe poslovnu štetu.

Odluku Upravnog suda Srbije da odbije tužbu "Imleka" i "Mlekare" iz Subotice protiv rešenja Saveta Komisije za zaštitu konkurencije, ova kompanija je ocenila kao "pravno neutemeljenu i neuverljivu".

Kao prvi razlog za takvu tvrdnju, "Imlek" je naveo da "obrazloženje presude gotovo da ne postoji, osim u nekoliko škrtih rečenica što je suprotno sudskoj praksi".

Osim toga, "uvid u presudu bio je omogućen samo određenim medijima, pre nego što smo kao zaintresovana strana o tome i sami imali bilo kakva saznanja".

"Očekujemo da će se rešenja za ovu novonastalu situaciju ipak naći u okviru zakona, na zadovoljstvo potrošača, Imleka i naših više od 5.000 malih akcionara", naveo je "Imlek" AD u sinoćnjem saopštenju za javnost.

Ističući da nema dominantan položaj, ova kompanija je navela da "u Srbiji radi više od 200 mlekara, što uverljivo govori o širokom i vrlo otvorenom tržištu".

"Bliska saradnja sa 8.000 farmera koji nam svakodnevno dobavljaju sirovo mleko, dovela je do njihovog razvoja u industrijske proizvođače sa evropskom efikasnošću mlečnosti po grlu", naveo je "Imlek".

Upravni sud Srbije je u utorak saopštio da je utvrdio da je Komisija za zaštitu konkurencije u zakonitom postupku pravilno utvrdila da tužioci u ovom sporu, društva u većinskom vlasništvu Denjub fuds grupe, imaju dominantan položaj na relevantnom tržištu otkupa sirovog mleka od mlekara na teritoriji Srbije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Imlek": Nismo monopolisti

Izvor: S media, 04.Nov.2010

Industrija mleka i mlečnih proizvoda "Imlek" iz Beograda saopštila je da nikad nije stekla položaj dominantnog proizvodjača na tržištu, niti je bila u prilici da ga zloupotrebljava, ističući da je nestašica mleka u Srbiji posledica značajnog smanjenja broja mlečnih krava...Podsećajući da...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.