Izvor: B92, 02.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima ili nema rekonstrukcija pumpi

Beograd -- Naftna kompanija "Lukoil" počela je rekonstrukciju benzinskih pumpi "Beopetrola", tvrde u "Beopetrolu". "Lukoil" to negira.

Kako je agenciji Beta rekao član Nadzornog odbora "Beopetrola" Živko Đorđević, "Lukoil- Beopetrol" rekonstruiše po četiri pumpe u Nišu i Beogradu i po jedna u Novom Sadu i Jagodini, a plan je i da "Lukoil-Beopetrol" u 2005. izgradi i oko 50 novih pumpi u Srbiji.

Međutim, predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz te naftne komapnije Rastibor Stojanović, kaže da "Lukoil", koji je kupio "Beopetrol" krajem septembra 2003, nije uložio ni jedan evro u socijalni program, niti je počeo sa rekonstrukcijom i adaptacijom benzinskih stanica. Stojanović navodi da se ruska naftna komapnija, kupovinom, obavezala da će u "Beopetrol" za pet godina investirati oko 85 miliona evra, a sve te investicije bi trebalo da se realizuju za tri godine. Prema njegovim rečima, predviđeno je da "Lukoil", u prvoj godini, uloži u "Beopetrol" 70 miliona evra, u drugoj 14 miliona, a u trećoj preostali milion evra.

Stojanović je najavio i da će, ukoliko se ne ispune ugovorene obaveze o socijalnom programu, koje je "Lukolil" preuzeo i koje iznose tri miliona evra za osnovni program u narednih pet godina, stupiti u štrajk 21. januara ove godine.

"Lukoli": Nismo počeli sa rekonstrukcijom

Sa druge strane, iz ruskog "Lukoila" tvrde da neće početi rekonstrukciju "Beopetrolovih" benzinskih pumpi u Srbiji dok ne dobije sve potrbne dozvole.

Dimitrij Dolgov iz pres-službe ruske naftne kompanije, kaže da je, suprotno tvrdnjama, "Lukoli" započeo invisticije. "Tačno je da za rekonstrukciju benzinskih pumpi još uvek nemamo odgovarajuće dozvole, ali smo procesu pregovora sa vlastima u Srbiji. Dok ne dobijemo dozvole nećemo početi radove", rekao je Dolgov

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.