Ili prosečna plata 1.000 evra ili dajem ostavku

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 13:18

"Ili prosečna plata 1.000 evra ili dajem ostavku"

Premijer Milojko Spajić poručio je da će podneti ostavku ako za godinu prosečna plata u državi ne bude 1.000 evra, a minimalna 700 evra.

Spajić je na konferenciji za novinare povodom predstavljanja rezultata 100 dana rada vlade, na pitanje novinara da li će podneti ostavku ako navedeno ne bude ispunjeno, odgovorio potvrdno.

"Apsolutno. Vi znate da ja obožavam jasna obećanja, koja može svako da razume. Slično obećanje sam imao pre Evrope 1, evo i sada pre Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2, potpuno isto obećanje. Možete svi da zabeležite kamerama, ispišite ga gde god hoćete, na bilborde da ga izbacimo, to obećanje će se ispuniti", rekao je Spajić.

On je u uvodnom govoru podsetio da je vlada u vrlo kratkom periodu pripremila rebalans za prošlu godinu i fiskalno odgovoran budžet za ovu godinu.

"Na ovaj način, ne samo da smo obezbedili redovnost svih isplata, već smo osigurali i održivost javnih finansija", poručio je Spajić.

Kako je naveo, planiranim sufiitom tekuće potrošnje sve tekuće obaveze finansiraju se iz tekućih prihoda, dok će sva nova zaduženja biti isključivo usmerena na razvoj, odnosno realizaciju kapitalnih projekata i vraćanja starih dugova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.