Ikarbus šalje 35 autobusa u Italiju

Izvor: B92, Beta, 11.Maj.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikarbus šalje 35 autobusa u Italiju

Beograd -- Beogradska kompanija Ikarbus je italijanskom Bredamenarinibusu isporučio pet autobusa čija tržišna vrednost iznosi oko milion evra.

Kako kažu u Ikarbusu, tržišna vrednost je više od 200 hiljada evra po autobusu, ali zarada Ikarbusa je manja jer su svi delovi uvezeni iz inostranstva, a autobusi su sklopljeni u Srbiji. Do kraja meseca, biće isporučeno još 30 autobusa u okviru tog ugovora.

Zamenik generalnog direktora Ikarbusa Aleksandar Imidejev >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najavio je da će uskoro biti sklopljen novi ugovor o isporuci 75 autobusa, koji bi u Italiju trebalo da budu isporučeni do kraja godine.

"Važno je istaći da će osim Ikarbusa od novog ugovora korist imati i druge srpske kompanije koje će isporučiti oko 40 odsto potrebnih delova", navodi se u saopštenju Ikarbusa.

Autobusi koji su iz Beograda krenuli u Italiju koristiće se u gradskom prevozu u Bariju, Bergamu i Bolonji. To su niskopodni klimatizovani, autobusi sa pogonom na prirodni gas i ekološkim standardom Euro 6.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ikarbus izvozi 35 autobusa u Italiju

Izvor: Mondo, 11.Maj.2009

Beogradska kompanija Ikarbus isporučio je u ponedeljak italijanskom Bredamenarinibusu pet autobusa čija tržišna vrednost iznosi oko milion evra.

Nastavak na Mondo...

Ikarbus isporučio Italijanima pet autobusa na gas

Izvor: Danas, 11.Maj.2009

Zemunski Ikarbus isporučio je juče italijanskom autoprevozniku Bredamenaribus prvih pet, od ukupno 35 ugovorenih gradskih autobusa sa pogonom na gas. Ostatak kontingenta niskopodnih klimatizovanih autobusa, sa motorima urađenim po Euro 6 standardu, naći će se na ulicama Barija, Bolonje i Bergama...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.