IT u Srbiji odoleva pandemiji

Izvor: B92, 25.Apr.2020, 18:23

IT u Srbiji odoleva pandemiji

Beograd -- Udeo IT oglasa za posao u ukupnom broju oglasa koje poslodavci objavljuju kada traže zaposlene porastao je u martu ove godine i veći je nego pre godinu dana

To su pokazali najnoviji objedinjeni podaci sa sajtova Helloworld.rs i Poslovi.infostud.com o uticaju koronavirusa i vanrednog stanja na domaće IT tržište zapošljavanja.

Broj IT oglasa za posao tokom cele prošle i dva meseca 2020. godine varira između 500 i 600 mesečno, dok je njihov udeo u ukupnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << broju oglasa između 11 i 14 odsto, osim u martu 2020. kada je skočio na 19 odsto, navodi se u analizi.

Kada je reč o konkurisanju na sve IT oglase, u martu ove godine beleži se pad u broju konkurisanja od 13 odsto u odnosu na prethodni mesec, dok je u odnosu na mart 2019, imao 14 odsto više konkurisanja.

Prosečan broj konkurisanja u februaru i martu 2020. zajedno veći je za 21 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Poslodavci koji zapošljavaju stručnjake u IT oblasti u više od 90 odsto slučajeva traže radnike na puno radno vreme, dok je primetan i rast broja oglasa koji podrazumeva rad od kuće.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

IT odoleva pandemiji, povećana ponuda radnih mesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2020, 05:01

Udeo IT oglasa za posao u ukupnom broju oglasa koje poslodavci objavljuju kada traže novozaposlene, porastao je u martu ove godine i veći je nego pre godinu dana, pokazali su najnoviji objedinjeni podaci sa sajtova Helloworld.rs i Poslovi.infostud.com o uticaju korona virusa i vanrednog stanja na domaće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.