Izvor: B92, 03.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INA zatražila sastanak sa Vlahovićem

Beograd -- Hrvatska naftna kompanija Ina ponovo je u sredu pozvala srpskog ministra za privatizaciju Aleksandra Vlahovića na pregovore o rešavanju "pitanje povratka imovine" te kompanije u Srbiji. "Na tom sastanku bi se razmotrilo pitanje statusa imovine INA-e u Srbiji u vezi sa postupkom privatizacije firme 'Beopetrol' i eventualnom prodajom dela imovine Ine", kaže se u pismu uprave hrvatske kompanije, koje je medijima dostavilo Ministarstvo za privatizaciju Srbije. Izvršni direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ine Željko Vrbanović je u tom dopisu zatražio od Vlahovića da "predloži termin sastanka" koji bi trebalo da bude pre donošenja konačne odluke i potpisivanja ugovora sa ruskom naftnom kompanijom "Lukoil".

Ambasador Hrvatske u Beogradu Davor Božinović u saopštenju dostavljenom Ministarstvu je izrazio očekivanje da će "ova i druga pitanja od zajedničkog interesa biti tema predstojećeg sastanka Ministarstva za privredu i privatizaciju Srbije i predstavnika hrvatske Ine". "Delim sa Vama mišljenje da sva sporna pitanja između INA-e i Ministarstva za privredu i privatizaciju Srbije treba rešavati na pravni i civilizovani način", navodi se u saopštenju Hrvatske ambasade u Beogradu. U dopisu člana Uprave INA-e navodi se još i da "INA i dalje ostaje pri svojim do sada iznesenim stavovima u vezi privatizacije Beopetrola i sa tim u vezi pitanjem povratka imovine Ine, pri čemu se posebno naglašava legalistički i civilizacijski pristup rešavanju spromenutog pitanja".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.