IMAD: Rast slovenskog BDP-a usporit će na 3,4% ove godine

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Mar.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMAD: Rast slovenskog BDP-a usporit će na 3,4% ove godine

LJUBLJANA – Slovenski Institut za makroekonomske analize i razvoj (IMAD) snizio je prognozu ekonomskog rasta Slovenije za ovu godinu za 0,3 postotna boda na 3,4 posto, a za narednu godinu očekuje dalje usporavanje na 3,1 posto, objavio je danas IMAD.

Ova prognoza ukazuje na prilično usporavanje ekonomije u odnosu na stopu rasta od 4,5 posto koju je Slovenija, prema preliminarnim procjenama, zabilježila prošle godine, ali je i dalje daleko iznad projekcija za eurozonu u cjelini, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u kojoj se ove godine očekuje rast znatno ispod 2,0 posto, izvještava agencija STA.

Rebalansom proračuna za 2019. godinu, koji je slovenski parlament usvojio jučer u ponovljenom glasanju, predviđa se da će rast iznositi 3,7 posto ove godine, dodaje se u informaciji.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Kriza ispod Triglava: Rast BDP-a usporiće na 3,4 odsto ove godine

Izvor: B92, 21.Mar.2019

Ljubljana -- Slovenački Institut za makroekonomske analize i razvoj (IMAD) snizio je prognozu ekonomskog rasta Slovenije za ovu godinu za 0,3 procentna poena...Prema njihovim prognozama, rast će biti 3,4 odsto, a za narednu godinu očekuje dalje usporavanje na 3,1 procenat, saopštio je IMAD...Ova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.