I vaspitači će dobiti po 7.000 dinara

Izvor: Mondo, 16.Nov.2015, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I vaspitači će dobiti po 7.000 dinara

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas doneta odluka da i zaposlenima u predškolskim ustanovama bude isplaćena jednokratna pomoć od 7.000 dinara.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

On je novinarima u Beogradu rekao da će i 24.900 zaposlenim u vrtićima i jaslicama dobiti 7.000 dinara i da Vlada njima nije mogla da poveća platu jer je to u nadležnosti lokalnih samouprava.

Samostalni sindikat predškolskih ustanova najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je da će u petak, 20. novembra protestovati ispred Vlade Srbije, zbog loših materijalnih uslova.

Zaposleni u predškolskim ustanovama zahtevaju jednokratnu novčanu isplatu u iznosu od 7.000 dinara, povećanje plata od januara 2016. godine za četiri odsto i smenjivanje ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđana Verbića zbog "neodgovornog i ignorantskog odnosa prema problemima u predškolskoj delatnosti".

Na dnevnom redu Skupštine Srbije je dopuna Zakona o budžetu koja predviđa isplatu jednokratne novčane pomoći od 7.000 dinara za sve zaposlene u osnovnim i srednjim školama, kao i u višem i visokom obrazovanju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ O JEDNOKRATNOJ POMOĆI: I vaspitačicama po 7.000 dinara

Izvor: Kurir, 16.Nov.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će i zaposleni u predškolskim ustanovama dobiti jednokratnu pomoć od po 7.000 dinara..."Danas smo doneli odluku da ćemo isplatiti svim vaspitačama i vaspitacima u jaslicama i vrtićima, a njih je oko 24.900 jos sedam hiljada dinara...Tešku...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.