I vaspitači će dobiti po 7.000 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2015, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I vaspitači će dobiti po 7.000 dinara

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas doneta odluka da i zaposlenima u predškolskim ustanovama bude isplaćena jednokratna pomoć od 7.000 dinara.

On je novinarima u Beogradu rekao da će i 24.900 zaposlenim u vrtićima i jaslicama dobiti 7.000 dinara i da Vlada njima nije mogla da poveća platu jer je to u nadležnosti lokalnih samouprava.

Samostalni sindikat predškolskih ustanova najavio je da će u petak, 20. novembra protestovati ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vlade Srbije, zbog loših materijalnih uslova.

Zaposleni u predškolskim ustanovama zahtevaju jednokratnu novčanu isplatu u iznosu od 7.000 dinara, povećanje plata od januara 2016. godine za četiri odsto i smenjivanje ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđana Verbića zbog "neodgovornog i ignorantskog odnosa prema problemima u predškolskoj delatnosti".

Na dnevnom redu Skupštine Srbije je dopuna Zakona o budžetu koja predviđa isplatu jednokratne novčane pomoći od 7.000 dinara za sve zaposlene u osnovnim i srednjim školama, kao i u višem i visokom obrazovanju.

Vlada Srbije prihvatila je danas amandman skupštinskog Odbora finansija da se jednokratna pomoć od 7.000 dinara za zaposlene u prosveti dodeli i predškolskim ustanovama.

Ministar finansija Dušan Vujović rekao je na sednici odbora da Vlada prihvata da se proširi dejstvo dopuna Zakona o budžetu na sve ustanove obrazovanja.

Za predškolske ustanove nadležne su lokalne samouprave, pa će član zakona koji se menja, glasiti da se zaposlenima u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja i ustanovama učeničkog standarda i predškolskim ustanovama može odlukom Vlade Srbije, nadležnog organa lokalne samouprave, jednokratno isplatiti neto iznos od 7.000 dinara.

Predstavnici predškolskih ustanova nisu bili obuhvaćeni dopunama Zakona o budžetu koje predviđaju jednokratnu pomoć, zbog čega su negodovali i najavili proteste za petak, 20. novembar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jednokratna pomoć i zaposlenima u predškolskim ustanovama

Izvor: Večernje novosti, 16.Nov.2015

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će i zaposleni u predškolskim ustanovama dobiti jednokratnu pomoć od po 7.000 dinara. "Danas smo doneli odluku da ćemo isplatiti svim vaspitačama i vaspitacima u jaslicama i vrtićima, a njih je oko 24.900 jos sedam hiljada dinara....

Nastavak na Večernje novosti...

Zaječarskim vaspitačima po 10.000 dinara iz budžeta grada?

Izvor: TimockeVesti.net, 16.Nov.2015

Pošto zaposleni u vrtićima i jaslicama u Zaječaru dobijaju 7.000 dinara pomoći, jer Vlada nije mogla da im poveća platu, uz objašnjenje da je to u nadležnosti lokalnih samouprava, Grad Zaječar će razmotriti odluku da se svim vaspitačima u ovom gradu dodeli jednokratna pomoć u iznosu od...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.