I trgovci priznali Rusiju na Krimu

Izvor: B92, 27.Apr.2014, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I trgovci priznali Rusiju na Krimu

Simferopolj -- Nemački trgovinski lanac Metro i francuski Ošan na Krimu, koji su ranije bili u nadležnosti Ukrajine, biće prvi koji će preći na ruski pravni sistem.

Kako je Itar tasu rekao zamenik predsednika asocijacije Trgovina Krima Vladimir Gordon, ta dva trgovinska lanca se trenutno bave preregistracijom i nadaju se da će je završiti do 1. maja.

Krimske filijale ukrajinskih trgovinskih lanaca Furšet i Epicentar takođe prelaze u rusko pravno polje, dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Gordon.

To će biti prve preregistracije trgovinskih lanaca i lanac brze hrane Krima na ruska pravna lica.

Ranije je ukrajinsko odeljenje lanca brze hrane Mek Donalds zatvorilo svoja tri restorana na Krimu, ali američka kompanija se nije izjasnila o njihovoj daljoj sudbini.

Lanac trgovine sportskom odećom Bosko (Bosco) takođe je zatvorio svoje objekte na Krimu, zajedno sa ukrajinskim prodavnicama.

Dolazak na Krim je otkazala i španska grupa Inditeks, vlasnik brendova "zara" i "berška".

Hipermarket Ošan Simferopolj još uvek vodi trgovinu pod imenom Ošan Ukrajina i cene izražava u grivnama. Predstavnici Ošan Rusija nisu mogli da komentarišu kada će se preregistrovati prodavnice na Krimu.

Dva trgovinska centra Metro keš end keri u Sevastopolju i Simferopolju već rade u ime ruskog Ritejl properti 5 koji pripada strukturama nemačke Metro grupe, registrovane u Moskvi 2013. godine. U Metrou su objasnili da se krimske prodavnice nalaze pod upravom posebno registrovane kompanije, ali nisu precizirali da li su integrisane u rusku mrežu.

Police na simferopoljskom Metrou su praktično prazne, u toku je rasprodaja celokupnog asortimana, kupci kupuju robu u velikim količinama, javio je dopisnik Itar tasa.

Ranije je ministarstvo za ekonomski razvoj Krima najavilo da će radi obezbeđenja mesta za novu robu u trgovinskim centrima Metro u Simferopolju i Sevastopolju rasprodati "robu ukrajinskih proizvođača".

Lanac Metro keš end keri privremeno je početkom aprila zatvorio dve svoje prodavnice na Krimu "zbog inventara". Otvorio ih je posle tri dana sa informacijama o popustima za svu robu, navode posetioci tih trgovinskih centara.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Trgovci priznali Rusiju na Krimu

Izvor: Capital.ba, 27.Apr.2014

SIMFEROPOLJ, Njemački trgovinski lanac Metro i francuski Ošan na Krimu, koji su ranije bili u nadležnosti Ukrajine, biće prvi koji će preći na ruski pravni sistem. Kako je Itar tasu ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.