I to je moguće: Za 19 dana oblakoder od 57 spratova

Izvor: GdeInvestirati.com, 15.Mar.2015, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I to je moguće: Za 19 dana oblakoder od 57 spratova

PEKING - Kineska kompanija Broad Group izgradila je za samo 19 dana oblakoder od 57 spratova.

Kula se prostire na 180.000 kvadratnih metara, potpuno je energetski efikasna i izgrađena je po svim ekološkim standardima zahvaljujući kojima će biti izbegnta emisija od 12.000 tona ugljen dioksoda.

Građevina se sastoji od 19 atrijuma visokih 10 metara, 800 apartmana i poslovnog prostora koji može da primi 4.000 zaposlenih, objasnio arhitekta ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << zdanja Sjin Čang Min.

Zgrada izgrađena od modula, odnosno čitavih segmenata koji su unapred sagrađeni pa tek onda dovezeni i sklopljeni na gradilištu, prenosi list Figaro.

Ovakav način gradnje omogućio je rekordnu brzinu gradnje, tri sprata na dan, ali i uštedu od oko 15.000 mešalica betona.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.