I oni kupuju nemačke PVO sisteme

Izvor: B92, 14.Sep.2023, 07:43

I oni kupuju nemačke PVO sisteme

Austrija namerava da kupi osam jedinica nemačkog sistema zaštite od vazdušnih napada Iris-T.

Ti sistemi će biti integralni deo evropskog sistema PVO Nebeski štit (Sky Shield), izjavila je austrijska ministarka odbrane Klaudia Taner.

Austrija će obuku posade koordinisati sa Nemačkom, dodala je Tanerova. Reč o nabavi pregovara sa nemačkom vladom, a dve strane bi pismo o namerama trebalo da potpušu u narednih nekoliko nedelja.

Ministri odbrane Estonije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Letonije potpisali ove sedmice okvirni sporazum o kupovini sistema od nemačkog proizvođača Dil difens.

Komandant austrijskog ratnog vazduhoplovstva Gerfrid Promberger je rekao da njegova zemlja planira da kupi četiri sistema kratkog i četiri srednjeg dometa.

Posle ruskog napada na Ukrajinu, postalo je "apsolutno neophodno" da Evropa zatvori praznine u odbrani vazdušnog prostora zatvore, rekla je Tanerova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.