I lepa reč u službi seoskog turizma

Izvor: RTS, 18.Jul.2018, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I lepa reč u službi seoskog turizma

U Rudničko-takovskom kraju sve je više turista koji borave u seoskom ambijentu. Predeo bogat prirodnim, kulturnim i istorijskim vrednostima interesantan je i domaćim i stranim gostima. Odnedavno i u selu Ozrem u ponudi je etno-domaćinstvo sa savremenim uslovima za odmor na selu.
Sa željom da odmor provode u svom selu započeli su uređenje imanja. Potom su jedan po jedan objekat gradili, napravili bazen. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Onda su Trbovići odlučili da tu oazu mira, omeđenu šumama i potocima, ponude i turistima. I nisu pogrešili, jer se pokazalo da kombinacija etno- ambijenta i savremenih uslova gostima prija više nego boravak u velikim turističkim centrima.

"Ja već imam neke godine i meni je tu mnogo mirnije, ali ima tu i za decu, muga da se kupaju, da se malo bave sportom, ima stoni tenis. Ovo vam je raj u Srbiji", kaže Dragan Maslić iz Beograda.
Vesna Maslić hvali domaćine. "Sređeno je, čisto, priroda očuvana, domaćini ljubazni. Ne mogu ni da govorim o tome koliko su nas prihvatili kao deo porodice, stvarno se osećamo lepo", dodaje Vesna.
Iako su tek od nedavno u seoskom turizmu, domaćini su se potrudili da gosti imaju sve uslove za odmor i uživanje. Da se opuste, pecaju ili rekreiraju. Pobrinuli su se da svaki detalj bude u skladu sa prirodom i da podseća na staro srpsko selo. I ne samo to.
"Lepa reč gvozdena vrata otvara. Kad dočekaš goste sa lepom reči, sa lepom hranom, lepom pričom onda nema problema, sve onda ide dalje samo", kaže Branko Trbović.
U etno-selu nedaleko od Gornjeg Milanovca Trbovići rado dočekuju sve one koji žele da se vrate prirodi i koji, kako kažu, žele da odmore i oči i dušu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.