Izvor: S media, 17.Avg.2012, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"I-bagster" – savremena vizija legendarne "Bube"

Ova buba koja ima samo jednu misiju - da pruži zadovoljstvo u vožnji uz nultu emisiju štetnih gasova. Sasvim logično, "i-bagster" ima električni pogon, a performanse nisu izostale.

"Folksvagen i-bagster" je dvosed sa 107 KS i ubrzanjem do stotke za 10,8 sekundi, a sve to zahvaljujući centralnom električnom modulu koji teži svega 80 kg.

Ovaj modul proizvedenu energiju skladišti u litijum-jonskim baterijama koje su smeštene na mestu gde bi trebalo da budu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zadnja sedišta. Baterije imaju popriličan kapacitet, pa je "i-bagster" sa jednim punjenjem u stanju da pređe 180 km.

Kada vozač dođe kući, bateriju svog ljubimca moći će da puni i preko klasične utičnice, tako da je njegova fleksibilnost punjenja baterije veoma velika.

Što se izgleda tiče, "Folksvagen i-bagster" nastao je na osnovu ranijih nacrta sportskih verzija "Bube" i teško da je mogao imati više dinamičan izgled nego što trenutno poseduje.

Izvor:MojAuto

Nastavak na S media...






Povezane vesti

“I-bagster” – savremena vizija legendarne “Bube”

Izvor: Capital.ba, 18.Avg.2012, 08:58

PEKING, Popularna “Buba”, jedna od automobilskih ikona, dobila je električni pogon. Naime, na azijskoj premijeri u kineskom gradu Pekingu, “Folksvagen” je predstavio jednu posebnu “Bubu” pod nazivom “i-bagster”. Ova buba ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.