I Vojvodina dobila budžet – 10% više u 2017.

Izvor: Mondo, 21.Dec.2016, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Vojvodina dobila budžet – 10% više u 2017.

Poslanici Skupštine AP Vojvodine sinoć su većinom glasova usvojili Budžet Pokrajine za 2017. godinu, koji je predložila pokrajinska vlada.

Foto: thinkstock/guliver/gettyimages

Glasanju o pokrajinskom budžetu predhodila je skupštinska rasprava koja je trajala više od 10 sati, a predlog budžeta za narednu godinu podržalo je 74 poslanika, dok je 24 poslanika bilo protiv.

Budžet AP Vojvodine za 2017. godinu iznosi 63,6 milijardi dinara, a po rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << predsednika Pokrajinske vlade, Igora Mirovića, koji je pred poslanicima obrazlagao predlog budžeta, radi se razvojnom budžetu koji je za 10 odsto veći od ovogodišnjeg.

Tokom skupštinske rasprave poslanici iz redova opozicije su tvrdili da budžet ne odslikava realno potrebe građana AP Vojvodine i da je u prihodnom delu nerealan, jer predviđa milijardu dinara prihoda po osnovu poreza na lični dohodak građana.

Poslanici vladajuće koalicije su isticali da je predloženi budžet u skladu sa ustavnom odredbom da mora biti u visini od minimum sedam odsto republičkog budžeta jer je na nivou od 7,3 odsto.

Pored toga kao pozitivna isticana je i činjenica da je predviđeno da u oblast poljoprivrede iz budžeta bude izdvojeno osam milijardi dinara što je, kako se često čulo sa skupštinske govornice, najviše izdvajanje za poljoprivredu u poslednjih nekoliko decenija.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.