I Srpska produžava moratorij na kredite

Izvor: Capital.ba, 09.Jun.2020, 13:59

I Srpska produžava moratorij na kredite

BANJALUKA – Nakon što je Federacija BiH donijela odluku kojom se moratorij na otplatu kredita produžava za još dva mjeseca, sličan model se priprema i u Republici Srpskoj. Prema saznanjima CAPITAL-a, Agencija za bankarstvo RS priprema izmjene postojećih pravilnika kako bi građanima i pravnim licima u Srpskoj to bilo omogućeno. Naime, izmjenama Odluke o privremenim mjerama bankama za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica, predviđeno je da banka moratorij na kredit može odobriti >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << na period do dva mjeseca nakon ukidanja stanja vanredne situacije. Do sada se moratorij mogao ugovoriti samo do kraja vanredne situacije, koja je u Srpskoj i dalje na snazi. “Prije definisanja primjerenog modaliteta, banka može klijentu odobriti privremeni moratorijum sa maksimalnim rokom trajanja dva mjeseca nakon ukidanja stanja vanredne situacije u Republici Srpskoj ili stanja proglašenja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine u zavisnosti koji je datum posljednji, u cilju pripreme potrebne kreditne analize i utvrđivanje primjerenog modaliteta za klijenta“, navodi se u izmjenjenoj odluci koju prvo mora da usvoji Nadzorni odbor agencije. Podsjećamo, nakon što su entitetska regulatorna tijela u bankarstvu naložile bankama da zbog posljedica virusa korona, svojim klijentima odobre moratorije i odgode na kredite, upućeno je na desetine hiljada zahtjeva kako građana, tako i privrednika. CAPITAL: D. T. Чланак I Srpska produžava moratorij na kredite се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

I Srpska produžava moratorijum na kredite

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jun.2020

Nakon što je Federacija BiH donijela odluku kojom se moratorijum na otplatu kredita produžava za još dva mjeseca, sličan model se priprema i u Republici Srpskoj.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.