I BiH želi Folksvagen: Predložene dve lokacije

Izvor: B92, 23.Okt.2019, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I BiH želi Folksvagen: Predložene dve lokacije

Sarajevo -- Bura oko privlačenja nemačke investicije od 1,3 milijarde evra ni danas se nije stišala u regionu.

Iako je iz Folksvagena juče saopšteno da trenutno ne traže alternativne lokacije za izgradnju nove fabrike, zvaničnici zemalja u regionu nastavili su da informišu javnost o njihovim potencijalnim šansama. Poslednja se u trku uključila Bosna i Hercegovina.

"Poslali smo i mi pismo interesa i sada čekamo. Nismo odustali", rekli su iz kancelarije premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << FBiH Fadila Novalića za "Dnevni avaz". Prema informacijama, za gradnju nove fabrike ponudili su dve lokacije, obe na području Kantona Sarajevo.

"Jedna je na mestu gde je bio TAS i druga na području opštine Novi Grad. Njima treba ogromna površina, a takvih baš nema puno. Ponudili smo i neke pogodnosti, uslove finansiranja", istakli su upućeni u pitanje, ocenivši da ni Turska nije sto odsto odbačena, prenosi Blic.

Ističu da je postojao spor između nemačkog Folksvagena i sarajevskog Preventa zbog ulaganja u firmi Folksvagen Sarajevo, ali, prema nezvaničnim informacijama, on se rešava.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

REGION U TRCI ZA VW: Sada i BiH želi Folksvagen

Izvor: Večernje novosti, 23.Okt.2019

Bosna i Hercegovina uključila se danas u trku za privlačenje Folksvagenove investicije od 1,3 milijarde evra, nakon što su mnoge zemlje regiona već počele da ističu svoje šanse u novonastaloj situaciji oko turske ofanzive u Siriji Bosna i Hercegovina uključila se danas...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.