I BiH dobija verziju Beograda na vodi

Izvor: GdeInvestirati.com, 04.Feb.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I BiH dobija verziju Beograda na vodi

SARAJEVO - Jedna kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata planira da uloži više od dve milijarde evra u izgradnju turističkog kompleksa u okolini Sarajeva.

Investicija je najavljena kao najveća takve vrste u regionu, a ugovor o tome su u ponedeljak potpisali predstavnici investitora i lokalnih vlasti.

Direktor kompanije Buroj Property Development Ismail Ahmed svojim je potpisom potvrdio da postoji spremnost za ulaganje u izgradnju kompleksa čija >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << se vrednost procenjuje na 4,5 milijardi konvertibilnih maraka, odnosno oko 2,3 milijardi evra.

"Ovo je prvi korak ka izgradnji jakog partnerstva", kazao je Ahmed ističućii kako je firma koju predstavlja jedna od vodećih u urbanističkoj gradnji, a na investiticiju u BiH se odlučila na poziv ambasade UAE u BiH.

Sa bosanskohercegovačke strane, ugovor je parafirao Ibro Berilo, načelnik opštine Trnovo na čijoj teritoriji bi se gradio kompleks najavljen kao "najveći turistički grad u jugoistočoj Evropi".

Prema planovima predstavljenim novinarima usledila bi gradnja hotela, apartmanskih zgrada sa hiljadama smeštajnih jedinica, velikog tržnog centra i celokupne prateće infrastrukture.

Opština Trnovo, na čijem području se planira gradnja turističkog kompleksa, udaljena je od Sarajeva tridesetak kilometara jugoistočno na pravcu prema Foči.

Područje opštine obuhvata delove planine Bjelašnice, poznate po skijaškim stazama, a u blizini je i Treskavica, jedna od najlepših bosanskohercegovačkih planina u BiH.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Povezane vesti

Emirati u Trnovu kod Sarajeva grade turistički kompleks vredan više od dve milijarde evra

Izvor: Blic, 04.Feb.2015

Buroj Property Development, investiciona kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata planira da uloži više od dve milijarde evra u gradnju turističkog kompleksa u mestu Trnovo, koje se nalazi 30-tak kilometara jugoistočno od Sarajeva...Arapski investitori su najavili da će to biti najveći turistički...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.